2013. december 7., szombat

Sok kicsi sokra megy!

Gondolkodtál már azon, hogy mit hallanál vissza, ha egy lehallgatókészüléket tennének a fejedbe? És azon, hogy ezeknek a belső párbeszédek, gondolatok, a hozzáállásod mennyire határozzák meg a napjaidat és így az életedet?

Ahol a figyelem, ott az energia. Sokszor azt hisszük, hogy ez csak a „nagy dolgokra” érvényes. Vágyjuk a szépet, a jót, és nem tulajdonítunk jelentőséget az apróságoknak. Pedig a sokszor ismétlődő apró cseppek szép nagyra, meghatározóra tudnak nőni! 

Mit mondd az a belső hang belül? Biztat, hogy nyugi, minden érted van, majd kialakul? Vagy folyton elégedetlenkedik, hogy ez sincs, az sincs? És mit mutat az életed? Lehetőségeket a fejlődésre, a változásra? Vagy problémát, probléma hátán?

Nézz be a fejedbe! És ha úgy érzed, használd! Ha már kikapcsolni úgysem tudod! :) Mit tehetnél azért, hogy szeresd és élvezd, amit hallasz? Beszélj vele! 

A változtatáshoz elszántságra és kitartásra van szükséged, ugyanis folyamatos jelenlétet kíván. Ugyanakkor minden egyes negatívnak induló gondolat felismerése és átalakítása segít, hogy jobban érezd magad! Még ha időnként cseppnek is tűnik a tengerben. Örülj, ünnepelj, ha sikerül! Ahogy az első lépéseidnek örültél annak idején!

Apró változások teszik teljessé az életet. (Tolsztoj)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése