2018. április 17., kedd

Érzékenység - Gyengeség, vagy erő?


Egyik kedvenc mondásom valahogy így szól: „Éppen legnagyobb erősségünk válhat gyengeségünkké, ha túlhangsúlyozzuk.” És valóban, a túlzott türelem vesztegléssé, a túlzott szókimondás bántássá, a túlzott határozottság elbizakodottsággá fajulhat, hogy csak egy pár példát említsek.

A mondás azonban fordítva is értelmezhető, csak talán ritkábban alkalmazzuk: „Legnagyobb gyengeségünkben sokszor komoly erőforrás rejlik.” Különösen azok számára lehet fontos ez a változat, akik rendre beleütköznek valamilyen vélt hiányosságukba, elégtelenségükbe, abba a megélésbe, hogy valami baj van velük.

Nekem, mint szuperérzékeny embernek sokat segített ez utóbbi a megértése abban, hogy stabilabbnak, idegileg erősebbnek és legfőképpen boldogabbnak érezhessem magam a mindennapokban.

(A szuperérzékenységről itt olvashatsz, a hivatalos tesztet pedig itt tudod megnézni..)

Szuperérzékenyként itt az ideje, hogy elkezd a helyén értékelni különleges adottságaidat, amelyeknek a pozitív oldalát hozzám hasonlóan valószínűleg senkivel nem cserélnéd el. Jól gondolom? Amint „upgradeled” saját értékesség tudatodat ezzel a perspektíva váltással, egészen máshogy leszel képes korábban megterhelő helyzeteidre ránézni. Ki szólna meg egy kisgyereket, ha belegázol a pocsolyába? Jól tudjuk, hogy mindez együtt jár romlatlan gyermeki bájával, spontaneitásával. Miért zavarna annyira a nehézség, ha világosan látod, hogy része a teljes csomagnak?

Szuperérzékenyként észrevetted már, hogy:
·         pillanatok alatt leveszed mások hangulatát, kitalálod igényüket;
·         olyan apró részletekre is felfigyelsz, amik felett a környezeted elsiklik;
·         időnként látnoki képességekkel mutatsz rá emberek vakfoltjaira, érzékeled, hogy milyen játszmákban vannak körülötted emberek;
·         magadat is megleped intuíciód erejével és finomságával;
·         igazi segítő szándék vezérel, a gyengék, elesettek szószólója vagy;
·         nagy empátiával fordulsz mások problémái felé, amiért sokan becsülnek;
·         folyamatosan fejleszted magad, dolgozol a jobb emberré válásodon;
·         tudatosabban éled meg a mindennapjaidat?

Mit köszönhetsz az életedben ezeknek a tulajdonságaidnak?

A perspektíva váltásban nagy erő rejlik. Mindeközben sokat tehetünk annak érdekében is, hogy a nehézségek könnyebben kezelhetőek legyenek. 


Szuperérzékenyeknek meghirdetett workshopunkon minden résztvevőnek lehetősége van személyre szabottan rátalálni saját kulcsaira,a nehézségek elkerüléséhez és jobb kezeléséhez, amely a személyes erő felismeréséhez és kiteljesítéséhez vezet. Nem véletlenül kapta a Szuper! Érzékeny vagyok! címet. 😊



Martin Hajdu György


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése